Geometric swing 01
 
Geometric swing 02
 
Geometric swing 03
 
Geometric swing 04
 
Geometric swing 06
 
Geometric swing 01
 
Geometric swing 07
 
Geometric swing 08
 
Geometric swing 09
 
Geometric swing 10
 
Geometric swing 11
 
Geometric swing 12
 
GR
Μια κατοικία στη Μύκονο που αναδύονται τα τμήματα της, το ένα μέσα από το άλλο διατηρώντας το λευκό επίχρισμα των νησιών, το ξύλο και που είναι ενσωματωμένο στο άγριο ανάγλυφο της ερημικής γης της τοποθεσίας, είναι η πρόταση των 2728studio.
Η κατοικία αναπτύσσεται σε περιοχή εκτός οικισμού στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού της Μυκόνου. Το οικόπεδο βρίσκεται σε πλαγιά με έντονη κλίση και έχει θέα στο Αιγαίο και προσπέλαση από αγροτικό δρόμο.
Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν η δημιουργία μιας εξοχικής κατοικίας ‘δυο σε ένα’ με επαρκές ιδιωτικότητα και θέα προς τη θάλασσα.
Ο μοντέρνος σχεδιασμός και η δυναμική αρχιτεκτονική παρουσία είναι καταλυτικοί παράγοντες για τους ιδιοκτήτες.
Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού βασίστηκε στην τεχνητή αφαίρεση ενός τμήματος της πλαγιάς για να τοποθετηθούν τα υπόσκαφα τμήματα και η μετακίνηση του κτιριακού όγκου προς τα εμπρός, δίνοντας την αίσθηση της αιώρησης.
Δημιουργούνται δυο αυτόνομα τμήματα που συνδέονται και αποτελούν σαν σύνολο την εξοχική κατοικία.
Τα δυο τμήματα της κατοικίας αποτελούνται από καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα, υπνοδωμάτια, λουτρά,wc, αύλιοι χώροι και πισίνα. Στους υπόγειους χώρους τοποθετούνται οι χώροι αποθήκευσης, μηχανοστάσια, δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού, αίθουσα προβολών, γυμναστήριο, spa, κοινόχρηστοι διάδρομοι, κλίμακες και η είσοδος.
Στο εμπρόσθιο ισόγειο τμήμα του κτιρίου, αναπτύσσονται οι υπαίθριοι – κοινόχρηστοι χώροι. Αριστερά τοποθετείται οι χώροι στάθμευσης, η κεντρική είσοδος που νοητά δεν φαίνεται γιατί την καλύπτουν ξύλινες περσίδες και οδηγεί στα ανώτερα τμήματα, το υπαίθριο καθιστικό και η υπαίθρια τραπεζαρία. Όλα τοποθετούνται κάτω από την αιωρούμενη πισίνα που ενσωματώθηκε με το σκελετό του κτιρίου και με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης δεν καταλαβαίνει την ύπαρξη της, παρά μόνο όταν παρατηρήσει το τμήμα που διαθέτει γυάλινο δάπεδο, δημιουργώντας αντανακλάσεις με τα χρώματα του νερού και του ήλιου και λειτουργώντας ως φυσικό σκίαστρο.
Oι εσωτερικοί χώροι σχεδιάζονται με γνώμονα να δημιουργηθεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα κατοίκησης, μοντέρνα έπιπλα, μηχανολογικοί αυτοματισμοί και χειροποίητα φωτιστικά πλαισιώνουν την εξοχική κατοικία.
Οι τοιχοποιίες του κτιρίου κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην εσωτερική τους πλευρά είναι από εμφανής το σκυρόδεμα δίνοντας ένα μοντέρνο και μίνιμαλ χαρακτήρα. Στο αριστερό τμήμα , στην εξωτερική τοιχοποιία εφαρμόζεται λευκό επίχρισμα. Στο δεξιό τμήμα επενδύονται οι τοιχοποιίες και η οροφή με φυσική ξυλεία καφέ απόχρωσης.
Στα εσωτερικά δάπεδα έχει εφαρμοστεί πατητή μαρμαροκονία, τοποθετούνται μεγάλα ξύλινα κουφώματα και επιλέγονται έπιπλα με γυαλιστερές επιφάνειες.

ENG

A house in Mykonos whose parts emerge, one inside the other maintaining the white coating of the islands, the wood and which is embedded in the wild relief of the desert land of the site, is the proposal of 2728studio.
The house is developed in an area outside the settlement in the northeastern part of the island of Mykonos. The plot is located on a steep slope and overlooks the Aegean Sea and access from a rural road.
The desire of the owners was to create a holiday home "two in one" with sufficient privacy and sea views.
Modern design and dynamic architectural presence are catalysts for homeowners.
The central idea of the design was based on the artificial removal of a part of the slope to place the cave parts and the movement of the building volume forward, giving the feeling of swinging.
Two autonomous sections are created that are connected and constitute as a whole the holiday home.
The two parts of the house consist of living room-dining room, kitchen, bedrooms, bathrooms, wc, courtyards and swimming pool. In the basements are stored storage rooms, engine rooms, rainwater collection tank, projection room, gym, spa, shared corridors, stairs and entrance.
In the front ground part of the building, the outdoor - common areas are developed. To the left are the parking lots, the main entrance which is not conceivable because it is covered by wooden blinds and leads to the upper sections, the outdoor living room and the outdoor dining area. Everything is placed under the floating pool that was integrated with the frame of the building and at first glance the visitor does not understand its existence, except when he notices the part that has a glass floor, creating reflections with the colors of water and the sun and working as a natural shade.
The interiors are designed with the aim of creating a pleasant atmosphere of living, modern furniture, mechanical automation and handmade lighting frame the holiday home.
The masonry of the building is made of reinforced concrete. On the inside, the concrete is visible, giving a modern and minimal character. In the left part, a white coating is applied to the exterior masonry. In the right part, the masonry and the roof are covered with natural brown wood.
Pressed marble mortar has been applied to the interior floors, large wooden frames have been installed and furniture with glossy surfaces has been selected.
[vc_facebook type=”button_count”][/vc_facebook]
[vc_pinterest][/vc_pinterest]
[vc_tweetmeme][/vc_tweetmeme]