Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
 
 
 
 
 
 
 

GR


Σε ένα ειδυλλιακό κομμάτι γης με τη θάλασσα, στην περιοχή Κατακρωτήρι στη Λέρο, σχεδιάστηκε, για ένα ζευγάρι από την Γαλλία, μια κατοικία διακοπών, με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική αλλά και με μοντέρνα στοιχεία όπου επιβάλει η εποχή που ζούμε.
Η σχεδίαση βασίστηκε στην θέση του οικοπέδου, στο τοπίο, τη θέα και στον μοντέρνο σχεδιασμό.
H κατοικία αναπτύσσεται σε δυο στάθμες και μεγάλο μέρος της είναι υπόσκαφο. Στην άνω στάθμη κυριαρχεί ένας ορθογώνιος κτιριακός όγκος, όπου νοητά κόβεται από πρόβολούς που εκτείνονται έξω από αυτόν, διαχωρίζοντας τις διάφορες χρήσεις της κατοικίας. Στην στάθμη αυτή χωροθετούνται, η είσοδος, το σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα, τζάκι, η master κρεβατοκάμαρα με το λουτρό της και ιδιωτική πισίνα, ένα κοινόχρηστο wc, τα οποία πλαισιώνονται με την εξωτερική πισίνα και την αυλή.
Στον ορθογώνιο κτιριακό όγκο έχουν τοποθετηθεί μεγάλα ανοίγματα με ενεργειακά κρύσταλλα αφήνοντας το φως του ήλιου να εισχωρήσει στο εσωτερικό της κατοικίας και να ενώσει τους ανοικτούς με τους κλειστούς χώρους. Έξω από τα ανοίγματα έχουν τοποθετηθεί συρόμενες περσίδες λειτουργώντας ως σκίαστρα προφυλάσσοντας από τη ζέστη το καλοκαίρι και βοηθώντας στη θέρμανση το χειμώνα.
Για να εισχωρήσει το φυσικό φως στο εσωτερικό της κατοικίας έχουν δημιουργηθεί δυο αίθρια που στο εσωτερικό τους έχουν φυτευτεί.
Στην κάτω στάθμη τοποθετούνται 3 υπνοδωμάτια, δυο λουτρά, σάουνα-χαμάμ, γυμναστήριο, αίθουσα προβολής ταινιών, τα μηχανοστάσια και αποθηκευτικοί χώροι.
Στην πίσω μεριά της στάθμης του ισογείου έχουν τοποθετηθεί κρύσταλλα ορθογώνιου σχήματος αφήνοντας το φως να διοχετευτεί στους κάτω χώρους.
Επίσης για την καλύτερη προστασία από τις υγρασίες έχει δημιουργηθεί ένας διάδρομος που έχει κλειστεί με γυαλί και στρώθηκε με βότσαλα, δημιουργώντας μια απόσταση από τις εκσκαφές του κτιρίου.
Όλα τα τοιχία αποτελούνται από οπλισμένο σκυρόδεμα που επιλεκτικά κάποιες επιφάνειες χρωματίστηκαν λευκές.
Η οροφή της πρώτης στάθμης από οπλισμένο σκυρόδεμα φυτεύτηκε, αποτελώντας φυσική προέκταση του φυσικού εδάφους λειτουργώντας ως μόνωση όλη την διάρκεια του έτους.
Η πρόσβαση με τον δρόμο γίνεται με μία σκάλα από εμφανή οπλισμένο σκυρόδεμα.
Τα περιμετρικά τοιχία της κατοικίας από εμφανή οπλισμένο σανιδωτό μπετόν που εκτείνονται έξω από τα όρια της,παίζοντας το ρόλο του ανεμοφράκτη προστατεύοντας τις ημέρες που φυσάει.
Στην πρόσοψη της κατοικίας το τοιχίο που εκτείνεται η αυλή και η πισίνα έγινε υπό κλίση από εμφανή οπλισμένο σανιδωτό μπετόν.
Στην πισίνα επιλέχθηκε να τοποθετηθεί γυαλί στην μπροστινή πλευρά θέλοντας να δοθεί η αίσθηση ότι το νερό φτάνει και χύνεται στο έδαφος.
Στους εσωτερικούς χώρους έχουν επιλεχθεί χειροποίητα αντικείμενα, έπιπλα από Γάλλους σχεδιαστές σε minimal γραμμή, έθνικ έπιπλα, μίνιμαλ πολυθρόνες, εμφανή οπλισμένο σανιδωτό μπετόν, σπατουλαριστή τσιμεντοκονία, χειροποίητα φωτιστικά, ριχτάρια, πέτρινοι τοίχοι, μεταλλικές πέργκολες, ξύλινες περσίδες, έχουν συνδυαστεί με σκοπό να προκύπτει ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
Στην κατοικία έχουν εφαρμοστεί τελευταίου τύπου μηχανολογικές εφαρμογές και ο τρόπος της κατασκευής συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που κάνει την κατοικία λειτουργική και ιδιαίτερα αισθητική, εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.


EN 


On an idyllic piece of land with the sea, in the area of Katakrotiri in Leros, a holiday home was designed for a couple from France, with respect to the local architecture and with modern elements imposed by the time we live.
The design was based on the location of the plot, the landscape, the view and the modern design.
The house is developed on two levels and a large part of it is a ditch. The upper level is dominated by a rectangular building volume, where it is conceived by cutouts extending out of it, separating the various uses of the house. At this level, the entrance, the living room, the dining room, the kitchen, the fireplace, the master bedroom with its bath and the private pool, a shared wc, which are framed by the outdoor swimming pool and the courtyard, are located.
In the rectangular building volume, large openings with energy crystals have been placed, letting the sunlight penetrate the interior of the house and join the open with the enclosed spaces. Outside the openings sliding blinds are installed as sunshades protecting from heat in the summer and helping to warm up in the winter.
In order to penetrate the natural light inside the house, two atriums have been created that have been planted inside them.
At the lower level, there are 3 bedrooms, two bathrooms, a hammam, a gym, a movie theater, engine rooms and storage areas.
On the back of the ground floor are placed crystals of rectangular shape leaving the light to be channeled to the lower spaces.
Also, for a better protection against humidity, a corridor has been created that has been closed with glass and pebbled, creating a distance from the excavations of the building.
All walls are made of reinforced concrete that selectively some surfaces have been colored white.
The roof of the first level of reinforced concrete was planted, constituting a natural extension of the natural soil acting as insulation throughout the year.
Access to the road is done by a staircase of obvious reinforced concrete.
The perimeter walls of the house from an apparently reinforced planking that stretches out of its limits, playing the role of the windshield protecting the days it blows.
On the front of the house the wall that extends the courtyard and the swimming pool was tilted by prominent reinforced concrete.
In the pool was chosen to place glass on the front side to give the impression that the water reaches and poured into the ground.
Inside, handmade items have been selected, furniture from French designers in minimal lines, ethnic furniture, minimal armchairs, prominent reinforced concrete, cement mortar, hand-made luminaires, castings, stone walls, metal pergolas, wooden blinds. a harmonious result.
The latest type of mechanical applications have been applied to the house
And the way of construction composes a result that makes the residence functional and particularly aesthetic, fulfilling the requirements of the owners.