Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
 
 
 
 
 
 
 

GR 


Στο βόρειο ανατολικό τμήμα του νησιού της Λέρου, στα Άλιντα βρίσκεται το ξενοδοχείο που κτίστηκε την δεκαετία του 1980 και ξεκίνησε το 2017 να ανακαινίζεται ένα τμήμα του, από τους νέους ιδιοκτήτες. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να ανακαινιστούν τα δωμάτια με τέτοιο τρόπο ώστε να επικρατεί το νησιώτικο ύφος με μίνιμαλ στοιχεία.  
Επειδή δεν μπορούσαν να γίνουν επεμβάσεις σε δομικά στοιχεία και επανασχεδιασμός των δωματίων, η δουλειά του γραφείου μας αφορούσε τη διακόσμηση των δωματίων και τον εξοπλισμό τους.  
Στους τοίχους των μπάνιων, στους κτιστούς πάγκους, στη κτιστή ντουζιέρα επιλέχθηκε η χρήση σπατουλαριστής τσιμεντοκονίας σε διάφορες αποχρώσεις με ήπια ‘νερά΄ και σπατουλιές.   
Τα κρεβάτια έγινα κτιστά και τα κομοδίνα έγιναν κτιστά τα οποία αποτέλεσαν επέκταση των κρεβατιών.   
Δημιουργήθηκαν κτιστοί καναπέδες στα καθιστικά των δωματίων, κτιστοί πάγκοι στις κουζίνες και κτιστοί πάγκοι που παίζουν το ρόλο επίπλου ραφιού.  
Τα σχήματα που προτιμήθηκαν στις κτιστές δημιουργίες βασίζονται στην παραμετρική σχεδίαση και παραπέμπουν σε κυματισμούς, δίνοντας ένα αποτέλεσμα πλαστικότητας στον χώρο.  
Όλες οι κτιστές επιφάνειες επενδύθηκαν από λευκή σπατουλαριστή τσιμεντοκονία.  
Στις κτιστές ντουλάπες, αντί για χρήση ξύλινων πορτών προτιμήθηκε να δημιουργηθούν πόρτες από καλάμι μπαμπού στην φυσική του απόχρωση και να τοποθετηθεί κρυφός φωτισμός στο εσωτερικό της, δημιουργώντας ένα παιχνίδι σκιών τις βραδινές ώρες.  
Επειδή στην οροφή δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν ψευδοροφές από γυψοσανίδα, έτσι δημιουργήθηκαν ψευδοροφές από ξύλο που επενδύθηκε από καλάμι σε σχήμα ασύμμετρο παραμετρικό(κυματισμοί),στην μια πλευρά του ταβανιού και όχι σε όλη την επιφάνεια.  
Η επιλογή των υλικών είναι λευκός σοβάς, καλάμι μπαμπού, καλάμι στη φυσική απόχρωση, τσιμεντοκονία, καθρέφτες, ακατέργαστο ξύλο, σχοινιά, χειροποίητα φωτιστικά, γήινα υφάσματα, μαξιλάρια με έντονες αποχρώσεις, μοντέρνα έπιπλα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα αρμονικό αισθητικό αποτέλεσμα.   
Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι με θέα προς τη θάλασσα.  


EN  

The owners have asked to renovate the rooms in such a way that the island style is dominated by minimal elements. Since there were no interventions in building blocks and redesign of the rooms, our office work concerned the decoration of the rooms and their equipment.  
In the bathroom walls, built benches, built-in shower was used the use of a trowel of cement plaster in various shades with mild water and spatula.  
The beds were built and the bedside tables were built, which was an extension of the beds. Created sofas in the living rooms, built benches in the kitchens and built benches that play the role of shelf furniture.  
The shapes that were preferred to created creations are based on parametric design and point to waves, giving a result of plasticity in space.  
All the built surfaces were covered with white cement plaster. In the built wardrobes, instead of using wooden doors, it was preferable to create bamboo canvases in its natural hue and to place hidden lighting inside, creating a shadow toy in the evening.  
Since false ceilings could not be created from plasterboard, suspended ceilings were laid out of reed-shaped wood in the shape of an asymmetrical parametric (waves) on one side of the ceiling rather than the entire surface. The choice of materials is white plaster, bamboo reed, natural reed, cement, mirrors, wood, ropes, hand-made luminaires, earthy fabrics, pillows with bright shades, modern furniture, so the final result creates a harmonious aesthetic effect.  
All rooms have a balcony overlooking the sea.  


  • Text Hover