GR 

Η πρόταση του γραφείου μας αφορά, τον σχεδιασμό μιας νέας πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στην Μύκονο.

Ο κεντρικός άξονας του σχεδιασμού βασίστηκε στον προσανατολισμό των κτιρίων μιας και το οικόπεδο είναι αμφιθεατρικό με μεγάλη κλίση, περιτριγυρισμένο από βράχους και με θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος.

Ζητούμενο του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία μοντέρνων δωματίων εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.

Η απλότητα των γεωμετρικών όγκων, η εφαρμογή στοιχείων παραμετρικής σχεδίασης, η δημιουργία λευκών επιφανειών, και η χρήση μοντέρνων υλικών είναι μερικά από τα δεδομένα που εφαρμόστηκαν από την σχεδιαστική ομάδα του 2728studio.

Το δωμάτιο νοητά χωρίζετε σε τρεις ενότητες. 

Στην πρώτη αναπτύσσεται η λινοθήκη και ο χώρος του προθαλάμου της τουαλέτας που με μια ειδική κατασκευή λειτουργεί και σαν διαχωριστικό μεταξύ κρεβατιού και των χώρων υγιεινής. 

Η επίπλωση του δωματίου βασίστηκε σε επιλογές από διάσημους σχεδιαστές.

Η ιδέα του διαχωριστικού τοίχου βασίστηκε στο κτίσιμο των παραδοσιακών ξερολιθιών που υπάρχουν στο νησί της Μυκόνου και προσπαθήσαμε να το εισάγουμε στο δωμάτιο με μια ποιο μοντέρνα εκδοχή.

Στο δεύτερο τμήμα τοποθετείται το κρεβάτι που αιωρείται και έχει προσανατολισμό προς την θάλασσα. Στην δεξιά πλευρά του κρεβατιού δημιουργούμε μια τεχνητή τοιχοποιία που σχεδιάστηκε με ειδικό λογισμικό και η αίσθηση που δίνει είναι η λάξευση της πέτρας.

Στο τρίτο τμήμα αναπτύσσεται το αύλιο τμήμα που λειτουργεί ως χώρος ηρεμίας, ευεξίας και χαλάρωσης.


ENG
  
The proposal of our office concerns the design of a new 5 * hotel in Mykonos. 
The central axis of the design was based on the orientation of the buildings as the plot is amphitheatric with a large slope, surrounded by rocks and overlooking the Aegean Sea.
Required design was the creation of modern rooms by applying innovative techniques.
The simplicity of geometric volumes, the application of parametric design elements, the creation of white surfaces, and the use of modern materials are some of the elements applied by the design team at 2728studio.
The room is divided into three sections.
In the first one is developed the dressing room and the hall of the toilet, which with a special construction also functions as a divider between the bed and the sanitary facilities.
The furnishings of the room were based on choices from famous designers.
The idea of the dividing wall was based on the building of the traditional stone walls on the island of Mykonos and we tried to bring it into the room with a more modern version.
In the second part the bed is suspended and it is oriented towards the sea. On the right side of the bed we create an artificial masonry designed with special software and the feeling it gives is the carving of the stone.
The third part develops the alley section that functions as a place of calmness, well-being and relaxation.