Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GR 

Ο ιδιοκτήτης προσκάλεσε το γραφείο μας να σχεδιάσει την έδρα δυο εταιρειών που θα συγκέντρωνε όλες τις λειτουργίες τους σε ένα μοντέρνο και άνετο περιβάλλον. Τα γραφεία θα αναπτυχθούν στο ισόγειο τμήμα κτιρίου στο Λακκί της Λέρου. Προκειμένου να διαφοροποιηθεί η κλασσική ορθογώνια δομή επιλέχθηκε να κατασκευαστούν λοξοί τοίχοι και χωρίσματα από γυαλί δημιουργώντας πιο ενεργητικούς όγκους με αποτέλεσμα κάθε περιοχή του γραφείου να είναι μεγαλύτερη και πιο συνδεδεμένη με αυτή που βρίσκεται δίπλα σε αυτό.

Οι λειτουργίες των γραφείων απαιτούν οπτική επικοινωνία και μια ποιο άμεση σχέση μεταξύ των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείτε η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. 

Στην είσοδο των γραφείων έχει δημιουργηθεί ένας χώρος αναμονής πελατών και εργαζομένων. 

Θέλοντας να εκμεταλλευτούμε την εισχώρηση άπλετου φυσικού φωτισμού, ο αριστερός τοίχος του χώρου αναμονής επιλέχθηκε να φυτευτεί με φυσικά φυτά δημιουργώντας μια αυλή σε εσωτερικό χώρο.

Στην αριστερή πλευρά αναπτύσσεται ένας μακρόστενος λοξός χώρος γραφείων για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών. 

Στην δεξιά πλευρά δημιουργείται ένα κεντρικό γραφείο, του διευθυντή με οπτική προς όλα τα σημεία των γραφείων. Επίσης φιλοξενεί την κεντρική αίθουσα συσκέψεων εξασφαλίζοντας συνθήκες για εποικοδομητικές συναντήσεις, παρουσιάσεις κτλ.

 Στο βάθος έχει δημιουργηθεί ένα δωμάτιο για το αρχείο, κοινόχρηστη κουζίνα για τους εργαζόμενους και κοινόχρηστα wc.

Τα υλικά που επιλέχθηκαν να χρησιμοποιηθούν είναι το γυαλί, ξύλο, μέταλλο, μίνιμαλ έπιπλα, λευκοί τοίχοι, ανθρακί ταβάνια.

Σε όλα τα γυάλινα χωρίσματα έχει τοποθετηθεί ειδικό σύστημα σκίασης για να προστατεύει από τον ήλιο και να δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες ιδιωτικότητας. 



ENG  

The owner invited our office to design the headquarters of two companies that would gather all their functions in a modern and comfortable environment. 
The offices will be developed on the ground floor of a building in Lakki Leros.
In order to differentiate the classical rectangular structure, it was chosen to construct slanted glass partitions, creating more energetic volumes, resulting in each area of the office being larger and more connected to the one next to it.
Office functions require visual communication and a direct relationship between employees, while at the same time creating the illusion of a larger space. 
At the entrance of the offices a waiting area for customers and employees has been created.
Wanting to take advantage of the intrusion of plenty of natural lighting, the left wall of the waiting area was chosen to be planted with natural plants creating a courtyard in the interior.
On the left side there is an oblong oblique office space to meet customer requirements.
On the right hand side a director's office is created with a view to all office locations. It also hosts the main meeting room, ensuring conditions for constructive meetings, presentations, etc.
 In the background there is a room for the archive, shared kitchen for the workers and shared wc.
The materials chosen to be used are glass, wood, metal, minimal furniture, white walls, anthracite ceilings.
A special shading system is installed in all glass partitions to protect against the sun and create the necessary privacy conditions.