Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
 
 
 
 
 
 
 

GR


Ο επανασχεδιασμός διαμερίσματος στον A’ όροφο κτιρίου στο νησί της Λέρου εστίασε στην ανάδειξη μοντέρνων στοιχείων με ένα συνδυασμό αντιθέσεων. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που να διηγείται μια ιστορία μέσω της υλικότητας του, τον διαφορετικών υλικών, υφών που συνδυάζονται με αρμονικό τρόπο. 
Η μελέτη που εκπόνησε το 2728 studio αφορούσε την διακόσμηση του ενιαίου χώρου(είσοδος – κουζίνα – τραπεζαρία - καθιστικό) προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός νεανικού ζευγαριού, σε σχέση με τους κανόνες που επιβάλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Στην ανακαίνιση δόθηκε έμφαση στο μίνιμαλ σχεδιασμό, τις λιτές γραμμές, τις καμπυλότητες, τις λευκές επιφάνειες και τις παστέλ αποχρώσεις. Η είσοδος του διαμερίσματος, επιφάνειας 115m2, ανοίγει σε ένα νοητό διάδρομο που διαχωρίζει την κουζίνα από το καθιστικό και την τραπεζαρία και οδηγεί στους ιδιωτικούς χώρους. Στον χώρο της κουζίνας επιλέχθηκε τα ντουλάπια να γίνουν από οξιά και οι πάγκοι από λευκό corian. Μεταξύ της κουζίνας και του διαδρόμου της εισόδου δημιουργήθηκε ένα πάσο για να αποτρέπει την οπτική επαφή του χώρου εστίασης. Η λύση που προτάθηκε βασίστηκε στην παραμετρική σχεδίαση με ειδικό λογισμικό αλγορίθμων δημιουργώντας ένα σχήμα με καμπύλες και έντονη πλαστικότητα που παραπέμπει σε κυματισμούς και το τελείωμα του αναπτύσσεται στους τρεις άξονες ξεφεύγοντας από τις κλασικές λύσεις. Το υλικό που επιλέχθηκε για να αποδώσει αυτό το ιδιαίτερο και απαιτητικό σχήμα είναι το fiberglass. Στην κατασκευή ενσωματώθηκε κρυφός φωτισμός δημιουργώντας ‘ένα παιχνίδι με τις αντανακλάσεις και τις σκιές.
Στο καθιστικό τοποθετείται ένας καναπές διπλής όψης με στόχο να έχει διπλή χρήση. Η μία θα αφορά την μπροστινή πλευρά που θα έχει οπτική με την κατασκευή που έχει εντοιχιστεί η τηλεόραση και την οπίσθια που έχει τοποθετηθεί ένα ενεργειακό τζάκι. Ο καναπές επενδύεται από ύφασμα σε παστέλ απόχρωση και πλαισιώνεται από μαξιλάρια με έντονα σχήματα και μοτίβα. Το coffeetable έχει επενδυθεί από κρεμ λάκα.
Στον τοίχο που τοποθετείται η τηλεόραση τοποθετούνται πάνελ της panelpiedra σε απόχρωση του λευκού και σε έντονο σχήμα που παραπέμπει σε κύματα. Ενώ και μια κρεμαστή σύνθεση από corian σε απόχρωση του κρεμ, σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό, ολοκληρώνει το συνδυασμό και τις χρωματικές αντιθέσεις. Το τζάκι ενσωματώνεται στον χώρο και επενδύεται με χρωματιστές ψηφίδες με glitter και ανακυκλωμένα κρύσταλλα, σε έντονη απόχρωση που με την κατάλληλη χρήση του φωτισμού (φυσικού ή τεχνητού) απογειώνουν δημιουργικά το χώρο. Η τραπεζαρία έχει τοποθετηθεί κοντά στη σκάλα που οδηγεί στο πάνω επίπεδο. Πρόκειται για χειροποίητο τραπέζι από μεταλλικό σκελετό και ξύλινη επιφάνεια οξιάς.
Το χαμηλό ύψος των χώρων επέβαλε τη μη χρήση κατασκευής ψευδοροφών για την εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Γι’ αυτό επιλέχθηκε γραμμικός φωτισμός, έμμεσος, κρυφούς φωτισμούς, φωτιστικά οροφής και κρεμαστό φωτιστικό στον χώρο της τραπεζαρίας. Τα φωτιστικά σώματα που επιλέχθηκαν είναι της εταιρείας vibia σε λευκή απόχρωση.


EN 


Redesigning the first floor apartment on the on the island of Leros has focused on highlighting modern elements with a combination of contrasts. The aim was to create a space that tells a story through its materiality, the different materials, the harmoniously combined textures.
The architectural study of the 2728 studio concerned the decoration of the single space (entrance - kitchen - dining - living room) in order to serve the needs of a young couple in relation to the rules imposed by the modern way of life. In the renovation was emphasized the minimal design, the smooth lines, the curves, the white surfaces and the pastel shades. The entrance of the apartment, 115m2, opens onto an imaginary corridor that separates the kitchen from the living room and the dining room and leads to private spaces. In the kitchen area was chosen cupboards to be made of beech and the white corian countertops. Between the kitchen and the entrance hall a banner was created to prevent visual contact of the focus space. The solution proposed was based on parametric design with special software algorithms, creating a curved shape with intense plasticity that refers to waves and its finishing is developed in the three axes, escaping from the classic solutions. The material selected to deliver this particular and demanding shape is the fiberglass. In the building, hidden lighting was built, creating a game with reflections and shadows.
In the living room there is a double-sided sofa for double use. One will refer to the front side that will have an optics with the built-in structure and the rear mounted an energy fireplace. The sofa is lined with fabric in pastel shade and is framed by pillows with bold shapes and patterns. Coffeetable is coated with creamy lacquer.
On the wall where the TV is placed are placed panelpiedra panels in a white shade and in a bold shape that refers to waves. While a corian pendant composition in the shade of cream, combined with hidden lighting, completes the combination and color contrasts. The fireplace is embedded in the room and is covered with colored glitter tiles and recycled crystals in intense shades that, with the proper use of lighting (natural or artificial), creatively emanate from space. The dining room is placed near the staircase leading to the upper level. This is a handmade metal frame and wooden beech panel.
The low height of the rooms required the use of false ceilings for the installation of lighting fixtures. Therefore, linear lighting, indirect lighting, ceiling lighting, and a pendant luminaire in the dining area were selected. The luminaires selected are vibia in white.


  • Text Hover