Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
 
 
 
 
 
 
GR  

Πρόκειται για διαμέρισμα 110m2 σε όροφο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1993 στο νησί της Λέρου στα Δωδεκάνησα. Η μελέτη που έγινε από την εταιρεία 2728studio αφορά την πλήρη ανακαίνιση του διαμερίσματος προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός νεανικού ζευγαριού, σε σχέση με τους κανόνες που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. 
Η γενική διάταξη των χώρων διατηρήθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση, ενώ δημιουργήθηκε ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος (laundry). 
Το αρχικό δάπεδο διατηρήθηκε, στην οροφή τοποθετήθηκε γυψοσανίδα ενώ η οροφή του καθιστικού θα επενδυθεί με ξύλο και θα τοποθετηθούν γραμμικά φωτιστικά μεγάλου μήκους και με ασύμμετρο τρόπο. 
Ο κύριος χώρος της κατοικίας αποτελείται από το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα. 
Στο σαλόνι-καθιστικό τοποθετήθηκε ενεργειακό τζάκι μιας και ήταν επιθυμία των ιδιοκτητών. Το τζάκι ενσωματώθηκε μαζί με την τηλεόραση σε μια ειδική κατασκευή σε ίσιες γραμμές και επενδύθηκε με σπατουλαριστή τσιμεντοκονία γκρι απόχρωσης. Η εσοχή δίπλα στο τζάκι επενδύθηκε με μαύρη ακατέργαστη χοντρή λαμαρίνα. 
Μεταξύ τραπεζαρίας και σαλονιού και πίσω από το χώρο του laundry τοποθετήθηκε ένα πάσο που επενδύθηκε με σπατουλαριστή μαρμαροκονία, στον τοίχο τοποθετήθηκε πανέλο πέτρας της εταιρείας Panelpiedra και δημιουργήθηκαν κρυφοί χώροι αποθήκευσης ποτηριών και ποτών και καλύφθηκαν με καθρέφτη. 
Ο χώρος της κουζίνας επανασχεδιάστηκε από την αρχή αλλάζοντας διάταξη και φιλοσοφία. Δημιουργήθηκε μια μεγάλη νησίδα και πολλοί αποθηκευτικοί χώροι για να καλύψουν τις ανάγκες. Η κουζίνα είναι ανοικτή από δυο πλευρές και εκτός από την τροφιμοθήκη δεν διαθέτει κρεμαστά ντουλάπια. Οι εστίες έχουν τοποθετηθεί στην νησίδα και ο μεταλλικός απορροφητήρας αιωρείται από την οροφή. 
Οι πάγκοι της κουζίνας είναι ντυμένα από starron σε λευκή απόχρωση και τα πορτάκια και τα ντουλάπια έχουν επιστρωθεί με σπατουλαριστή μαρμαροκονία. 
Η τραπεζαρία αποτελείται από γυαλί και ξύλο και οι καρέκλες είναι σε κλασσική γραμμή. 
Τα καλοριφέρ της οικίας επενδυθήκαν με ειδική κατασκευή από σουηδική ξυλεία με κενά ανάμεσα τους για να ανακυκλώνεται ο θερμός αέρας. 
Το μπάνιο επανασχεδιάστηκε και άλλαξε διάταξη. Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ντούζ με σύστημα υδρομασάζ και γυάλινο διαχωριστικό. Τοποθετήθηκαν μαύρα είδη υγιεινής και ένας βράχινος νιπτήρας που έγινε ειδική παραγγελία. Οι τοίχοι επενδύθηκαν από ανθρακί σπατουλαριστή τσιμεντοκονία που σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό δημιουργούν ένα minimal αποτέλεσμα. 
Τέλος η μελέτη φωτισμού για όλη την κατοικία έγινε από την εταιρεία 2728studio. 



ENG 


This is a 110m2 floor apartment, built in 1993 on the island of Leros in the Dodecanese. The architectural study made by the company 2728studio concerns the complete renovation of the apartment in order to serve the needs of a young couple in relation to the rules imposed by the modern way of life. 
The general layout of the apartment's premises was maintained in the existing situation, while an additional storage room was created (laundry). 
The original floor was kept, plasterboard was laid on the roof, the ceiling of the living room was lined with wood and linear lamps were placed long and asymmetrical. 
The main area of the residence consists of the living room, the dining room and the kitchen. 
In the lounge-living room was placed an energy fireplace as it was a wish of the owners. The fireplace was integrated with the TV in a special construction on straight lines and was covered with a grayish tinting cement plaster. The recess next to the fireplace was covered with black, raw, thick sheet metal.  
Between the dining room and the living room behind the laundry room was placed a parcel, which was covered with splintered marble plaster, a wall panel of Panelpiedra was placed on the wall, hidden storage areas for glass and drinks were created and covered with a mirror. 
The kitchen area was redesigned from the beginning by changing layout and philosophy. A large island and many storage areas were created to meet the needs of the owners. The kitchen is open on both sides and has no hanging cabinets in addition to the food box. The cooking hobs are placed on the islet and the metal hood is suspended from the roof. The kitchen countertops are starron-colored in white, and the doors and cupboards are covered with splintered marble plaster. The dining room is made up of glass and wood and the chairs are in a classical style. 
The radiators of the house were invested with a special construction made of Swedish wood with gaps between them to recirculate the warm air. 
The bathroom was redesigned and changed. A large shower was created with a hydromassage system and a glass separator. Black sanitary ware and a special washbasin was placed on the wall. The walls were coated with an anthracite spatula concrete cement which combined with the hidden lighting create a minimal effect. Finally, the lighting design for the whole house was made by the 2728studio. 


  • Text Hover